Rust & ontspanning nodig….

Ik wil mijn passies doorgeven zodat ook jij meer rust en ontspanning kan creëren in jouw leven, en kan ervaren wat tekenen met je doet en hoe leuk (verslavend!) het is.
De welbekende uitspraak van best veel mensen is “maar ik kan helemaal niet tekenen“.
Je zult versteld staan van wat je kan als je eenmaal begint. Met simpele tips en trucs leer ik jou de mooiste creaties te maken.

Veel Liefs

Hi,

Ik ben Sabine alleen iedereen noemt mij Bien, en ik mag gewoon dit jaar 40 kaarsjes uitblazen.
Ik woon in Vlaardingen onder de rook van Rotterdam.
Ik heb een grote passie voor Mandala tekenen. Ik teken al zo’n 15 jaar mandala’s.
Ik ben met Mandala tekenen in aanraking gekomen bij Bert de Jong waar ik ook wekelijkse yogalessen volgde in die tijd.
Ik heb eerst de basiscursus gedaan en daarna heb ik zo’n zeven jaar op de gevorderde tekencursus gezeten.

Zelf ontwerpen en tekenen

Al snel ging ik zelf ontwerpen en tekenen. Hier ben ik in al die jaren nog steeds niet mee opgehouden. Het creëren van zo’n mandala geeft mij rust en ontspanning en zorgt ervoor dat ik volledig in het “nu” ben.
Alles om mij heen bestaat dan even niet, en dat is zoooooo lekker.
Ik ben me meer gaan verdiepen in de theorie en de geschiedenis van Mandala tekenen, want ik vroeg me af wat er nu zo magische is aan mandala tekenen dat het mij al 15 jaar boeit.
Het antwoord heb ik gevonden! De combinatie dat je alle kanten op kan met mandala tekenen, de verschillende vormen van tekenen en combinaties maakt dat het je nooit kan vervelen. Er zijn zoveel mogelijkheden en manieren en materialen die gebruikt kunnen worden.
Daarnaast werken tijdens het mandala tekenen vaak zowel je linker hersenhelft als je rechterhersenhelft tegelijkertijd samen, waardoor je niks anders kan dan focussen op je tekening.
Deze ontspanning is heerlijk, er bestaan geen “morgen” of “gisteren” er is alleen het “nu”.

Het mandala tekenen heeft me door moeilijke momenten heen geholpen. Ik heb het de afgelopen jaren behoorlijk zwaar gehad, en als ik dan creatief bezig was dan bestond dat even niet.
Naast het mandala tekenen daag ik mezelf ook graag uit om andere onderwerpen te tekenen, zoals bloemen en dieren.

Binnen mijn perken, zet ik de bloemetjes buiten”

Ik heb naast astma ook de ziekte Endometriose.
Ik heb in 2014 een grote open buikoperatie moeten ondergaan omdat ik een tumor op mijn eierstok had. Ik kreeg de diagnose “sterk vermoeden eierstokkanker”. Gelukkig bleek na de zware operatie dat het een goedaardige tumor (echt een wonder!!) te zijn, maar wel dat ik de ziekte Endometriose heb in de ergste graad.
De operatie en de Endometriose hebben flinke schade achter gelaten en ben soms best beperkt qua energie en pijn.
Maar dit alles weerhoud me niet om mijn droom voor een eigen toko uit te laten komen.

 

Veel Liefs

Bien

Weetjes…

Oh ja, misschien ook handig om te weten…..(of gewoon leuk zodat je keihard mee kan lachen)
Soms ben ik ook niet altijd even helder in mijn hoofd met als gevolg hilarische uitspraken en enorme klunzigheid en daar lachen we maar om. Dus je zal geregeld spelfoutjes kunnen tegen komen, ik doe enorm mijn best om dit te voorkomen, maar de constante pijn zorgt voor een Brain fog (ook wel hersenmist genoemd).
Ik lig elke dag wel in een deuk om mezelf, ik kan er niks aan doen. Ik draai spontaan woorden om en soms zelfs hele zinnen. Of ik creëer gewoon een heel nieuw woord dat eigenlijk geen Nederlands is, soort eigen Bien-taal!
Mijn man kan dat wel waarderen en lacht gelukkig heel hard mee. Wonder boven wonder begrijpt hij mij altijd als ik weer eens een geheel nieuw woord creëert of het woord “dinges” voor in de plaats gebruikt.
Maar misschien komt dat wel omdat we al 21 jaar bij elkaar zijn.