het hondenvirus…..waar niemand mij voor gewaarschuwd heeft!

Oke ik ben altijd een kattenmens geweest. Ik snap katten, elke beweging, elke bui… ik snap ze!
Ze zijn makkelijk en vaak erg op hunzelf. Onze kater die komt s’morgens kroelen. En onze poes die komt sávonds op schoot en die knort dan als een malle. En tussendoor zijn ze vooral druk met zichzelf.
Ik hoor ze alleen maar wanneer ze eten willen …”MIAUW”.  Wanneer ze naar buiten willen …..dubbel MIAUWWWW (vaak met uithaal) en tussen de bedrijven door zijn ze vooral druk met zichzelf wassen, slapen en eten.
Tjaaa….en dan zijn er DE hondeneigenaren….. Ik irriteerde me vaak aan hondeneigenaren die maar niet ophielden met praten over hun OHHH-ZOOOOO-fantastische hond…..pfff serieus?! Tis maar een hond, dacht ik altijd.

Na vele jaren van een puppy willen, maar niet kunnen. Hebben we begin dit jaar in April besloten om ervoor te gaan. Dussss toen namen we een Puppy. Een Puppy die we Indy noemen…..en toen ging het mis.

Wat heb me vergist in het hele honden verhaal!!!…..Je kan namelijk hele lijstjes krijgen met wat je moet aanschaffen wanneer je een puppy neemt. In alle info die je vind gaat het over dat je een puppy niet zomaar neemt. Nee, die neem je voor hun hele leven (DUHUH) en niet alleen wanneer ze klein en schattig zijn.
Maar nergens, nergens kan je informatie vinden over wat je als beginnend hondeneigenaar overkomt. Geen enkele waarschuwing over het hondenvirus, geen enkele informatie boekje waarin staat “kijk uit!!! Door een hond verander je diep van binnen, als mens“.

Ik betrap mezelf er o.a. op dat ik regelmatig Indy hysterische aanspreek met… “mijn baby meisje” en “poepescheetiekindje” . (SERIEUS??? JA! mensen tis echt waar). Wanneer we buiten zijn en ons onder de mensen begeven dan probeer ik goed op mijn woorden te letten en kan ik me nog enigszins inhouden, serieus ik ga niet voor lul staan.
Naast dat de benamingen ronduit TE schattig overdreven zijn, werkt het uiterlijk van Indy ook niet echt in mijn voordeel. Het is een Engelse Stafford,  met een “stoer” uiterlijk. En wanneer je daar “poepescheetiekindje” tegen zegt in het openbaar….tja, dat zal voor menig opgetrokken wenkbrauwen zorgen.

Ik had DIT totaal niet aan zien komen…..en ineens van het weekend besefte ik het me!!!!

Van ut weekend zijn we naar het strand gegaan samen met Indy. Veel mensen wijzen naar haar omdat ons poepescheetie als een malle door de golven rent, duikt en springt. Wanneer er een man op ons afloopt en lachend zeg “ze lijkt wel een duikboot, geweldig” ohhhh wat ben ik dan trots….
We raakte ook nog aan de praat met een ander stel dat even kwam vertellen dat onze Indy erg grappig en leuk is, en ik hoor mezelf zeggen “Ja he!! Ze is zoooooooo leuk!! Ze is geweldig ”

De mensen wensen ons een fijne dag en ik kijk ze nog even na….en ik zat me af te vragen…Wat zouden ze nu denken?? “ohhhh god dat is weer zo’n irritante hondeneigenaar die maar niet ophoud met praten over hun OHHHHH-ZOOOOOO fantastische hond”

al kijkend naar Arjan en Indy die rennend het strand overgaan…..rolt er een traan over mijn wang terwijl ik glimlach. WAt een geluk voel ik diep van binnen….omdat ik kan genieten van het strand, van Arjan en zooooooo onwijs gelukkig ben met ons poepescheetiemeisje.

Ons Poepiescheetiekindjebabymeisje

Share:

9 Reacties

 1. Alexandra
  10 november 2014 / 20:57

  Geweldig pakkend geschreven! Alsof ik als toeschouwer op het strand liep!

 2. Alexandra
  10 november 2014 / 20:53

  Geweldig pakkend geschreven! Mijn grote complimenten! Echt genoten…

  • Sabine
   Auteur
   11 november 2014 / 19:32

   ahhhh lief bedankt voor het compliment x

 3. josee kersbergen
  10 november 2014 / 08:03

  Geweldig meis xxxx

  • Sabine
   Auteur
   10 november 2014 / 09:10

   Tanxx Josee

   xxx

 4. vanessa
  9 november 2014 / 20:01

  Het is ook echt een poepescheetekindjepup. .. Met een heel stoer uiterlijk maar zo lief. . Heerlijk dat gevoel toch. . Helemaal leuk

  • Sabine
   Auteur
   9 november 2014 / 20:06

   Hey hoi,
   Ja ze is ook echt zooooo lief, geweldig, fantastische,….OHHHHHH daar ga ik weer hahahahaha

   x

 5. 9 november 2014 / 19:49

  Wat een super leuk stuk heb je geschreven zeg ♡

  En honden zijn idd verslavend, hier gaat het precies hetzelfde als bij jou…

  Groetjes Monica

  • Sabine
   Auteur
   9 november 2014 / 20:11

   Hey Monica,
   Bedankt voor je reactie ….tja, zo gaat het kennelijk bij honden hihihihi

   We zijn ook zoooo super blij met de door jou gemaakt foto van ons poepescheetiekindje hihihi

   Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?