Selecteer een pagina

Meditatie accessoires

In deze blogpost schreef ik al eerder over de vele voordelen die meditatie kan geven. Maar wat heb je eigenlijk nou nodig bij mediteren?
In principe heb je vooral je aandacht nodig en natuurlijk tijd. Maar er zijn een aantal accessoires die het mediteren wat aangenamer kunnen maken, en je goed kunnen ondersteunen.
Je kan mediteren al liggend op je bed, alleen de kans dat je in slaap valt is erg groot. Wanneer je zittend mediteert kan je je beter concentreren en kan de energie beter door je lijf stromen. Ook kan je gebruik maken van een stoel om zo in een goede houding te kunnen blijven zitten gedurende de meditatie. Wel moeten je voeten de grond raken en je benen 90 graden gebogen zijn.

Daarnaast is er ook het meditatie bankje. Je benen komen onder het bankje en op deze manier worden je benen minder belast en de bloedsomloop in je benen wordt minder belemmerd.
Ik mediteer in kleermakerszit of halve lotus houding op mijn yoga mat.
Maar helaas zitten er ook hier nadelen aan. Omdat ik niet goed mijn bekken kan kantelen is het wat lastiger om met een rechte rug te gaan zitten, om het nog maar niet te hebben over tintelende benen en slapende voeten. Op zich niet erg, het is vaak ook een kwestie van oefening en je benen even strekken. Maar dit kan ook een goede meditatie flink in de weg zitten.

Wat geeft de voorkeur?

Zoals je leest is het vaak een kwestie van uitproberen waar je voorkeur naar toe gaat. Het ene lichaam is het andere lichaam niet. Dus kijk goed wat bij je lichaam past en probeer verschillende accessoires uit. Het gaat er voornamelijk om dat het comfortabel is en de mogelijkheid bied om te kunnen ontspannen. En de houding moet ervoor zorgen dat je bewust en alert blijft.
Inmiddels heb ik een nieuwe voorkeur! Namelijk het meditatie kussen.

Het Meditatie kussen

Ik ben inmiddels aangenaam verast door het meditatie kussen.
Ik ben namelijk al enige tijd benieuwd wat een meditatiekussen voor mij kan doen tijdens de meditatie. Eigenlijk sinds mijn operatie ben ik al zoekende wat bij mij het beste past. De kleermakerszit die ik eigenlijk altijd deed die paste niet meer bij mij, zo zie je maar dat je lijf kan veranderen en daar kan je dankzij de accessoires goed op in spelen.
Ik kreeg van Yogakledingonline de kans om een product uit te kiezen en hé, hoe mooi past het bij mijn nieuwe blogpost om dan voor een onwijs mooi meditatiekussen te gaan. Het was een cadeautje om uit te pakken met onder andere een kaartje met geschreven tekst, een gelukspoppetje en een linnentas. Onwijs leuk dat er zoveel zorg aan is besteed.

Flowee

Ik koos voor een meditatie kussen van Flowee.
Maar jeetje wat is mijn rug blij met deze keuze. Het kussen is gevuld met Boekweitkaf waardoor het kussen zich aanpast aan de stand van je bekken waardoor je rug recht blijft. De kwaliteit is erg goed, het is een stevig kussen. De hoes die eromheen zit kan je er makkelijk af halen en is wasbaar. Ook het binnen kussen is heel stevig.

 

Ik heb onder andere zenuwpijn en ze hebben tijdens de operatie ook iets geraakt.
De spieren in mijn bekken staan in elk geval onder spanning, eigenlijk is daar de hele boel gespannen omdat de tumor waarschijnlijk al jaren de boel heeft lopen irriteren. Gevolg is dagelijkse zeurende irriterende rugpijn.
Dankzij yogaoefeningen kan ik de boel wat kalmeren en de pijn dus ook wat verzachten.
Maar zittend mediteren wat ik altijd in kleermakerszit deed was een uitdaging geworden. Echt goed mijn bekken kantelen werd lastig.
Ik had gewild dat ik eerder een meditatie kussen had uitgeprobeerd! Ik merk er zeker vele voordelen van. Ik denk dat het bij iedereen, dus ook mensen zonder rugklachten, een uitkomst is. Ik heb tijdens de meditatie minder last van mijn benen en rug.

Nog een voordeel  van dit meditatie kussen is dat het binnen kussen ook een rits heeft.
Na van loop van tijd kan het Boekweitkaf wat slapper worden, dus is het wel prettig om deze eventueel aan te kunnen vullen.
Ik neem nu iedere dag na het mediteren mijn kussen standaard mee naar beneden naar de woonkamer. Zelfs in de woonkamer zit ik dus op het meditatiekussen, naast de reden voor mijn rug is het ook nog eens een prachtig kussen om naar te kijken. Echt een aanrader!!

Bedankt Yogakledingonline voor de leuke samenwerking.