yoga

Wat is Yoga.

Yoga stamt van het Sanskriet woord yuj en heeft vele betekenissen. Onder andere contact, verbinden, eenheid en integratie. Yoga is een middel, een weg die je kan helpen om lichter in het leven te komen staan. Yoga brengt je rust, ontspanning en dit ervaar je al vanaf de eerste stap. Wanneer je lekkerder in je vel zit straal je dit ook naar de buitenwereld uit. Yoga heeft dan ook vele positieve effecten op je lichaam. Je leert door de houdingen je lichaam kennen, beheersen en accepteren. Verder zijn er ook positieve effecten op je geest. Je lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden. Ze hebben een wisselwerking op elkaar. Wanneer je je niet zo lekker voelt zullen de houdingen anders worden uitgevoerd dan wanneer je je goed voelt.

Wat is Power yoga.

er zijn verschillende vormen van yoga. Zoals Hatha yoga, Acro yoga, yin yoga, kundalini yoga, lach yoga, vinyasa yoga ect. Ze hebben allemaal verschillende specifieke kenmerken maar ze hebben allemaal hetzelfde doel, verlichting.

Power yoga is gebaseerd op Asthanga yoga dat ontwikkeld is door Pattabhi Jois. Asthanga yoga bevat een vaste volgorde van houdingen en wordt ondersteund door een ademtechniek Ujjayi. Power yoga is ontwikkeld omdat er de behoefte ontstond om niet meer met een vaste volgorde van houdingen te werken, maar meer te variëren. Power yoga houdt dus voor een groot gedeelte vast aan de principes van Athanga yoga, maar werkt niet meer met een vaste volgorde, waardoor er meer afwisseling mogelijk is. Het is een yoga stroming waarbij er door de soepele overgangen in de houdingen er een dynamische flow ontstaat. Het heeft een hoge intensiteit en heeft krachtige houdingen. De zonnegroet neemt een belangrijke plaats in bij deze yoga soort.

Bron: Scriptie Sabine “wat is Yoga”

 


Zoek je iets?