Rust & ontspanning nodig….

Ik wil mijn passies doorgeven zodat ook jij meer rust en ontspanning kan creëren in jouw leven, en kan ervaren wat tekenen met je doet en hoe leuk (verslavend!) het is.
De welbekende uitspraak van best veel mensen is “maar ik kan helemaal niet tekenen“.
Je zult versteld staan van wat je kan als je eenmaal begint. Met simpele tips en trucs leer ik jou de mooiste creaties te maken.

 

Hi,

Ik ben Sabine alleen iedereen noemt mij Bien. Ik ben een bijna 40 jarige chronische creativeling. 
Ik ben alweer 21 jaar samen met Arjan waarvan inmiddels twee jaar getrouwd.
Trotse baas van onze lieve hond Indy(pindy), kater Broertje, poes Zussie en hamster Freek-willem de 1ste. Mijn bedrijf run ik vanuit mijn imprium bed-bank-keukentafel. Yep,  ik lig soms echt vanuit de bank te werken. Allemaal omdat ik met twee chronische ziektes mag dealen. Maar dat weerhoud mijn niet om mijn droom, mijn eigen bedrijf te runnen.

Ik heb een enorme passie voor tekenen en Mandala tekenen in het bijzonder.
Ik ben met Mandala tekenen in aanraking gekomen bij Bert de Jong waar ik ook wekelijkse yogalessen volgde in die tijd.

Ik heb eerst de basiscursus gedaan en daarna heb ik zo’n zeven jaar op de gevorderde tekencursus gezeten.

Zelf ontwerpen en tekenen

Al snel ging ik zelf ontwerpen en tekenen. Hier ben ik in al die jaren nog steeds niet mee opgehouden. Het creëren van zo’n mandala geeft mij rust en ontspanning en zorgt ervoor dat ik volledig in het “nu” ben.
Alles om mij heen bestaat dan even niet, en dat is zoooooo lekker.
Ik ben me meer gaan verdiepen in de theorie en de geschiedenis van Mandala tekenen, want ik vroeg me af wat er nu zo magische is aan mandala tekenen dat het mij al 16 jaar boeit.
Het antwoord heb ik gevonden! De combinatie dat je alle kanten op kan met mandala tekenen, de verschillende vormen van tekenen en combinaties maakt dat het je nooit kan vervelen. Er zijn zoveel mogelijkheden en manieren en materialen die gebruikt kunnen worden.
Daarnaast werken tijdens het mandala tekenen vaak zowel je linker hersenhelft als je rechterhersenhelft tegelijkertijd samen, waardoor je niks anders kan dan focussen op je tekening.
Deze ontspanning is heerlijk, er bestaan geen “morgen” of “gisteren” er is alleen het “nu”.

Het mandala tekenen heeft me door moeilijke momenten heen geholpen. Ik heb het de afgelopen jaren behoorlijk zwaar gehad, en als ik dan creatief bezig was dan bestond dat even niet.
Naast het mandala tekenen daag ik mezelf ook graag uit om andere onderwerpen te tekenen, zoals bloemen en dieren.

 

Bien

Wil je op de hoogte blijven?

2 + 6 =

 

Binnen mijn perken, zet ik de bloemetjes buiten”

Ik heb naast astma ook de ziekte Endometriose.
Ik heb in 2014 een grote open buikoperatie moeten ondergaan omdat ik een tumor op mijn eierstok had. Ik kreeg de diagnose “sterk vermoeden eierstokkanker”. Gelukkig bleek na de zware operatie dat het een goedaardige tumor (echt een wonder!!) te zijn, maar wel dat ik de ziekte Endometriose heb in de ergste graad.
De operatie en de Endometriose hebben flinke schade achter gelaten en ben soms best beperkt qua energie en pijn.Ik heb elke dag wel pijn, of buikpijn of zenuwpijn in mijn rug. Dit vreet natuurlijk energie en ik ben daardoor vaak moe. Ik 
Mede hierdoor ben ik mijn passie achterna gegaan! In deze moeilijke periode heeft tekenen en schilderen mij er echt doorheen gesleept. Het geeft mij ondanks mijn beperkingen enorm veel vrijheid en geluk. Dit wil ik zo graag overbrengen en jullie laten ervaren. 
Even een kleine disclaimer, het kan zijn dat je spellingfouten en rare zinsopbouw tegenkomt. Dit komt dus mede door de brainfog die ik dankzij pijn en moeheid heb. Ik kan er vaak wel om lachen, ik hoop jullie ook 😉

 

Gratis!

Wil jij meer weten over kleur en kleurtechnieken?
Met simpele tips een mooier resultaat.
Welke technieken mogelijk zijn met kleurpotlood?

Download dan nu mijn E-book