De creatieve favorietjes van Bybien

Ik gebruik mega veel materiaal waar ik mee werk. Ik hou er enorm van om te expirimenteren en te proberen, waardoor ik veel ervaring heb met verschillende materialen en merken.
Ik teken niet alleen mandala’s, ik verf mandala’s ik brand mandala’s. Ik gebruik en varieer zoveel mogelijk, dat vind ik persoonlijk het aller leukste, om mezelf uit te dagen met verschillende materialen.
hieronder vindt je mijn favorietjes op het gebied van creativiteit. Het is mijn eerlijke en oprechte mening gebaseerd op mijn ervaring.

Tekenen

Met tekenen gebruik ik zowel de wat duurdere materialen als gewoon goedkope materialen bij de action bijvoorbeeld.

Mijn geodriehoek, gradenboog en kleine liniaal komen gewoon bij de action vandaan.
Ook één passer komt bij de action vandaan.
Mijn grote passer (die ik gebruik bij de wat grotere mandala’s) is van mijn opa geweest en die is al zo oud dat ik niet weet waar die vandaan komt.

De grijze potloden die ik gebruik zijn overigens wel van het merk Steadler. Ook mijn gum is van Steadler. Ik merk hierin dat het wat beter materiaal is, zeker omdat ik het allemaal zoveel gebruikt.

Kleurpotloden

Ik ben erg fan van blenden. Blenden met de kleurpotloden zelf als met terpentine.
Ik merk bij de wat duurdere potloden die ik heb, dat dat beter gaat. Maar bij bijvoorbeeld goedkope aquarel potloden van de action kan je ook goed mee blenden. Die potloden hebben mij erg verast qua pigment.

MAAR mijn ultieme favoriete potloden zijn de faber castell polychromos. Dat zijn wat mij betreft de allerbeste potloden die er zijn.
Daarnaast heb ik derwent coloursoft potloden en dat zijn mijn tweede favorietjes. Deze potloden zijn enorm fijn in gebruik, ze zijn enorm enorm goed gepigmenteerd en het zijn “zachte” potloden en zijn enorm goed om met elkaar te blenden, dus potlood met potlood. Deze potloden zijn echt de moeite waard om in te investeren.

Verf & Viltstiften

Zeker met grote Mandala’s maak ik vaak gebruik van aqrylverf en posca stiften.
De posca stiften zijn op elk materiaal te gebruiken, daarom ben ik er zo’n fan van. Zelfs op een muur kan je ermee tekenen. En is je punt beschadigd dan kan je gewoon je punt eruit trekken en omdraaien, en je hebt weer een mooie gave punt. Hoe ideaal is dat! Buiten dat gebruik ik soms een tijdje de stiften niet, en ze drogen bijna niet uit. Gewoon bizar, even schudden en de punt licht indrukken en je kan de stift weer gebruiken. Ook hebben ze verschillende maten qua stift. Gewoon ideale stiften om mee te werken op verschillende materialen.

 

Verf

Ik ben enorm enorm fan van de verf van Amsterdam aqrylic.
De verf dekt in één keer, zodat je niet twee lagen nodig heb zoals bij action/xenos verf. Verf van de action en xenos is leuk, maar dan meer om te oefenen. Het is geen goede verf wat in één keer dekt bijvoorbeeld.
Ik heb daar zo’n hekel aan dat ik een mooie mandala heb geverfd en daar nog 2 a 3x overheen moet met verf. Ik wil dat het in één keer dekt, en dat lukt altijd met de Amsterdam Acrylverf.
De verf is enorm mooi gepigmenteerd, makkelijk en prettig in gebruik. Het is wel de wat “goedkopere” acrylverf.
Andere en vaak betere acrylverf zijn Ara aqrylverf of nog duurder en helaas ook beter 😉 Golden of Golden open. In de laatst genoemde zitten pure pigmenten in zonder oplosmiddelen of glansmiddelen en dat merk je wel enorm in gebruik.

Omdat ik altijd met materialen blijft expirimenteren zal ik deze pagina geregeld aanvullen met nieuwe ontdekkingen. Dus houdt deze pagina in de gaten 😉

 Een aantal van de links op deze pagina zijn affiliate links. Dat betekent dat als je iets aanschaft via deze links, ik daar een commissie voor krijg. Dat heeft geen invloed gehad op de informatie die ik hier deel. Ik deel hier alleen diensten en producten waar ik zelf enthousiast over ben.

Schrijf je in voor de gratis workshop dromenvanger

Je krijgt deze mandala workshop cadeau bij je inschrijving voor mijn mails met creatieve mandala tips. Wil je deze mails liever niet ontvangen? Dan kun je je daar op elk moment weer voor uitschrijven. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je inschrijving!

Schrijf je in voor de gratis vlinder mandala workshop

Je krijgt deze mandala workshop cadeau bij je inschrijving voor mijn mails met creatieve mandala tips. Wil je deze mails liever niet ontvangen? Dan kun je je daar op elk moment weer voor uitschrijven. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je inschrijving!