De reden voor deze blog is dat ik veel vragen krijgt over het materiaal wat ik gebruikt.
Mandala tekenen kan je met elke potlood, maak niet uit van welke kwaliteit. Als je een passer heb en een “gewone” grijze potlood kom je een heel eind.
Ik teken nou inmiddels alweer 17 jaar mandala tekenen. In al die jaren heb ik verschillende materialen gebruikt en inmiddels heb ik ook best veel verschillende materialen van verschillende merken. Dit is dus van 17 jaar tekenen. Yep, sommige potloden die ik 17 jaar geleden heb aangeschaft heb ik dus nog.
Deze blog is NIET gesponserd. Alle materialen die ik noem zijn zelf gekocht 😉 ik heb helaas nog geen bybien sponser gevonden.
Mijn favorieten die ik hier benoem zullen bestaan uit verschillende materialen zoals, potloden, verf, stiften.

Potloden

Mijn favoriete potloden zijn toch echt de Faber castell prychomoros. Ik heb ze nu een klein jaartje en ze zijn zoooo enorm fijn. Ze zijn zacht, je kan ze makkelijk blenden. En ook met elkaar mengen gaat enorm goed.
HIervoor had ik de Derwent colorsoft potloden en daarvoor de Karisma. De Karisma porloden heb ik het langst.
Karisma potloden worden overigens niet meer gemaakt, maar de Derwent colorsoft zijn nog steeds erg goede potloden. Het zijn toch wel mijn tweede favoriet! Ze zijn ook makkelijk te blenden en met elkaar te mengen. Met de faber castell is dat net iets prettiger dan deze maar deze zijn ook gewoon prima om mee te werken.
(info toevoegen van de potloden!)

Stiften

Mijn favoriete stiften op dit moment zijn de Posca stiften. Ik vind ze geweldig! Je heb ze in zoveel verschillende kleuren en ook in verschillende stift grote en dat is natuurlijk ideaal. Je kan bij posca ook losse stiften{punten) kopen. Dus als je inkt zelf nog niet op is, maar je stift zelf slecht is koop je gewoon nieuwe stiften. Ook kan je stift zelf omdraaien…ideaal!!

Mijn zwarte stiften waarmee ik schetst en mijn mandala op papier tekenend zijn ………