Allereerst

Ik krijg veel vragen over welke spullen ik voor mijn Art gebruikt.
Allereerst is dit géén gesponsorde blog! Alle spullen die ik hier benoem die heb ik zelf betaald. Ik deel hier dan ook mijn eerlijke mening over.

Mandala tekenen kan je met elke potlood, maak niet uit van welke kwaliteit.
Als je een passer heb en een “gewone” grijze potlood kom je een heel eind. Alle teken spullen die ik nu heb is opgebouwd van 17 jaar Mandala tekenen.
In al die jaren heb ik verschillende materialen gebruikt en inmiddels heb ik ook best veel verschillende materialen van verschillende merken. Yep, sommige potloden die ik zelfs al 17 jaar.
Het varieert enorm in de kwaliteit. Zo heb ik spullen van de action die helemaal prima zijn. Maar ik heb ook de duurdere potloden en spullen.

Ik bespreek hieronder mijn favoriete potloden, viltstiften, en met welke brander ik werk ect.

Potloden

Mijn favoriete potloden zijn toch echt de Faber castell prychomoros. Ik heb ze nu 2 jaar en ze zijn zoooo enorm fijn. Ze zijn zacht, je kan ze makkelijk blenden. En ook met elkaar mengen gaat enorm goed. Voor mijn edelstenen kleuren gebruik ik de Faber castell potloden.
Hiervoor had ik de Derwent colorsoft potloden en daarvoor de Karisma. De Karisma porloden heb ik alweer 17 jaar, die zijn nog steeds goed te gebruiken, maar die worden inmiddels niet meer gemaakt.
De Derwent colorsoft zijn toch wel mijn tweede favoriet! Ze zijn ook makkelijk te blenden en met elkaar te mengen.

De kleurpotloden die ik hier noem zijn ook wel één van de duurste die er zijn. En hoewel je met elk potlood kan kleuren en een mooie mandala kan maken, merk je wel het kwaliteitsverschil.
Ik werk graag met een zacht potlood en de wat goedkopere potloden die je in elke winkel kan kopen zijn vaak vrij hard. Daardoor is het moeilijk om je kleuren te blenden met elkaar.

Fineliners

De fineliners die ik gebruik momenteel zijn van Steadtler. Ik heb zo’n doosje waar de verschillende maten in zitten. Ideaal voor een pentekening voor op papier. Ik vind de afgifte van de zwarte inkt prettig en het is lekker zwart.
Hiervoor gebruikte ik de Micron pennen. Die zijn ook helemaal oké. Ik denk dat het bij deze een kwestie van smaak is, welke jij prettig vind werken. Ik heb hier zelf niet echt een favoriet in.

Viltstiften

Mijn favoriete viltstiften op dit moment zijn de Posca stiften. Ik vind ze geweldig! Je heb ze in zoveel verschillende kleuren en ook in verschillende stift grote en dat is natuurlijk ideaal. Je kan bij posca ook losse stiften{punten) kopen. Dus als je inkt zelf nog niet op is, maar je stift zelf slecht is koop je gewoon nieuwe stiften. Ook kan je stift zelf omdraaien…ideaal!!
Met deze viltstiften werk ik vaak op de wat ruwe oppervlaktes, zoals een canvasdoek of op hout.

Ecoline/waterverf

Ik heb de potjes van de Action en ik vind ze geweldig. De kleuren zijn mooi en helder en ik werk er graag mee. Ik heb alleen hierin geen vergelijkingsmateriaal. Ik heb de duurdere ecoline potjes nog nooit gebruikt.

Mijn brander

Mijn allereerste brander was er eentje van de Lidle. Vrij goedkoop en werkt helemaal prima. Zeker als je net begint en wilt kijken of het wat voor je is.
Op een gegeven moment merkte ik dat ik vast liep en wilde meer kunnen. Dus heb ik de brandpen junior van hobbyring gekocht. Met deze kan je veel meer, namelijk de temperatuur regelen, de punten zijn veel smaller en subtieler. En vooral de temperatuur regelen vond ik belangrijk. Je kan hiermee goed schaduwen maken ect.
Het verschil tussen deze beide zit hem dus in de de punten en de temperatuur regelaar.
Ik merk dat ik met de junior pen veel sneller werkt dan met die van de lidle. Het is eigenlijk niet te vergelijken met elkaar qua kwaliteit en mogelijkheden.

Het hout waarop ik brand is meestal Berkenhout. Ik vind het prettig om mee te werken, het is niet te zacht en niet te hard. Maar je kan het beste beginnen met bijvoorbeeld een stukje triplex.